Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Martyriet

26. oktober 2018 kl 19:30 - 22:00

kr.175

Kammeropera i en akt baseret på digterpræsten Kaj Munks skæbne

Libretto: Vilhelm Topsøe

Kaj Munk er en af Danmarkshistoriens store og omstridte personligheder, og var på mange måder et undtagelsesmenneske. I tiden op til Anden Verdenskrigs udbrud hyldede han Adolf Hitler som tidens Messias, men siden blev han en af de mest fremtrædende modstandere af den tyske besættelse. Hans indædte modstand mod den tyske besættelse førte til, at han d. 4. januar 1944 blev myrdet af en SS-patrulje. Nyheden om mordet gik som en løbeild gennem Danmark, og den død, han selv havde set i øjnene, blev en væsentlig grund til, at modstandsviljen hos flertallet af danskerne for alvor blev vakt.

‘Martyriet’ er en psykologisk kammeropera for blot to sangere, der undersøger og diskuterer myten om Kaj Munk. Med udgangspunkt i librettisten Vilhelm Topsøes tidligere skuespil om Munk søger vi med Martyriet ind til manden bag myten – vi udforsker i samspillet mellem musikken og teksten de indre konflikter, der prægede Kaj Munk, og belyser hans skæbne fra et menneskeligt perspektiv.

I ‘Martyriet’ følger vi Kaj Munk i den sidste tid før hans død. Her glider han længere og længere væk fra familien i sin søgen efter Guds plan med ham, alt imens hans kone Lise forgæves forsøger at fastholde ham til livet.

At vælge martyriet for sin tro er også et brændende tema i dag. ‘Martyriet’ undersøger, hvad der får et menneske til at ofte sig selv i en fanatisk overbevisning om troen på en bedre verden. Hvem definerer forskellen på en frihedskæmper og en terrorist? Hvor går grænsen mellem idealisme og fanatisme? Hvordan spiller religion og politisk praksis sammen? Forestillingen er på den måde en kommentar fra en ikke så fjern fortid i en dansk provins til nutidens store, globale spørgsmål om ideologi, krig og religiøse konflikter.

Kaj Munk synges af den prisvindende kontratenor Morten Grove Frandsen (Årets Reumert Talent 2016), og mezzosopranen Liv Oddveig Midtmageli lægger stemme til Lise Munk. Den verdensberømte accordeonist Bjarke Mogensen leder musikken sammen med sit eget ensemble, den progressive folkemusikinspirerede gruppe KOTTOS.

MEDVIRKENDE
Morten Grove Frandsen: Kaj Munk
Liv Oddveig Midtmageli: Lise Munk

Instruktør: Tine Topsøe
Scenografi: Rebekka Bentzen
Repetitør: Sofia Wilkman

KOTTOS Ensemble
Bjarke Mogensen, accordeon
Pernille Petersen, blokfløjter
Josefine Opsahl, cello
Christos Farmakis, bouzouki

Produktion: Cumulus Teatret

Detaljer

Dato:
26. oktober 2018
Tidspunkt:
19:30 - 22:00
Pris:
kr.175
Begivenhed Kategori:

Andet

Er arrangementet offentligt?
Offentligt
Vælg kommune
Furesø Kommune
Udfyldes kun af Spil Dansk Kommuner
-- Vælg arrangement --

Sted

Galaksen
Bymidten 48
Værløse, 3500
+ Google Maps