Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Maria Dybbroe – Jazz At The Museum

1. november 2019 kl 17:00 - 18:00

Gratis men kræver tilmelding

På Klosterlund Museum er vi så heldige at få besøg af jazzkunstneren Maria Dybbroe, der med en unik solokoncert vil sætte toner til museets historier og stemninger.

 

Koncerten finder sted som led i det nationale initiativ ”Jazz at the Museum”, der er en del af ”Spil Dansk-ugen”. Landet over vil udvalgte museer danne rammen om helt særlige live-arrangementer, hvor en professionel jazzkunstner fortolker kunstværker, installationer og udstillinger på et museum via improviserede musikstykker. Kunstneren Maria Dybbroe er saxofonist, improvisator og komponist med base i Aarhus og København. Hun forbindes ofte med den eksperimenterende, frit improviserende del af jazzscenen.

 

Jazz-stjernestøv

Faktisk kommer det til at drysse lidt med jazz-stjernestøv, når Maria Dybbroe gæster museet, for trods sin unge alder har Maria Dybbroe nemlig allerede en opnået stor anerkendelse. I 2017 spillede hun med Bon Iver, da de optrådte på Haven Festival, og samme år blev hun af P8 Jazz udvalgt til at turnere med Euro Radio Jazz Orchestra som årets danske deltager. Til Cph. Jazzfestivals 40-års jubilæumsfejring i 2018 var Maria da også én af de 10 musikere der på tværs af generationer var håndplukket til at åbne festivalen.

 

Den aktive kunstner, der er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, er komponisten bag musikken til kvinteten Cactus, som de seneste år har tiltrukket sig stor opmærksomhed ved jazzfestivalerne i Aarhus og København. Derudover er hun en del af improvisationstrioen Køs, blæsersekstetten Coriolis, samt scenekunst-duoen ”Bodies we are – time we share” med danser David Kummer. Blandt mange andre har hun endvidere samarbejdet med kunstnere såsom Lars Greve, Lotte Anker, Pia Tafdrup, Tristan Honsinger og T.S Høeg.

 

Koncerten på Klosterlund Museum sker i samarbejde med kulturens venner i Engesvang, der også har et Spil Dansk-arrangement ugen inden koncerten på Klosterlund Museum, hvor de indbyder til en syng-sammen-aften i Den gamle Biograf med det lokale kor EKKO som drivkraft.

 

Koncerten på Klosterlund Museum er gratis, men kræver billet via tilmelding på museummidtjylland.dk. Museet åbner kl. 16 og der kan købes kaffe/te, kage mm. i museets café.

Detaljer

Dato:
1. november 2019
Tidspunkt:
17:00 - 18:00
Pris:
Gratis men kræver tilmelding
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Klosterlund Museum
Telefon
96261900
E-mail
kontakt@museummidtjylland.dk
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Klosterlund Museum
Kragelundvej 6A
Engesvang, 7442
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside