Frihedssangen 2020 - Lyt til vindersangen Frihedens lysdøgn her:

Danmarks nye fællessang om frihed klar! Vinderne af konkurrencen “Frihedssangen 2020” blev Anne Vad, Julie Maria og Nikolaj Busk, og resultatet er: “Frihedens lysdøgn”.

Find indspilning, tekst, node og arrangementer til sangen på denne side.

Lyt til vindersangen Frihedens lysdøgn her:

Melodi: Julie Maria og Nikolaj Busk. Tekst: Anne Vad

Vokal: Julie Maria, feat. Silas Bjerregaard. Flygel og synth: Nikolaj Busk. Cello: Marie Louise Lind. Oud: Orhan Özgür Turan. Bariton guitar og mix: Søren Bigum. Indspillet i The Village Studio.

Syng og spil Frihedens lysdøgn

Vi håber at hele landet vil tage denne nye sang til sig og synge og spille den i hele landet.

Syng og spil med på sangen. Nikolaj Busk har lavet både to fede korarrangementer og et orkesterarrangement for band og blæsere til sangen.

Tekst, node og arrangementer kan downloades gratis herunder. Fremførelse og print af tekst og noder skal dog ske i henhold til Ophavsretsloven. God fornøjelse!

Tekst og node:

 

Korarrangementer:

Download gratis korarrangementer for hhv. blandet kor (SAT) samt pigekor/børnekor (SSA – A kan udelades til børnekor o.l.). Begge arrangementer er noteret i Eb-dur og findes som kornode og kornode med klaverakkompagnement (= full score).


Orkesterarrangement:

Download gratis orkesterarrangement (fløjte, trompet, alt sax, trombone, klaver, guitar, bas, trommer/perkussion). Arrangementet er noteret i Eb-dur, så det kan spilles sammen med korarrangementerne.

 

Vinderne af konkurrencen

Spil Dansk ønsker stort tillykke til de tre vindere af konkurrencen “Frihedssangen 2020”. Vinderne belønnes med den samlede præmiesum på 90.000 kr. – hhv. 45.000 kr. til melodivinderne og 45.000 til tekstvinderen. Tak til komponist og musiker Nikolaj Busk og sanger og sangskriver Julie Maria for melodien til Frihedens lysdøgn, som er skrevet af digter Anne Vad. Tak for denne nye sang om frihed!

Bedømmelsesudvalgt i Melodikonkurrencen kom med følgende udtalelse om vindermelodien af Julie Maria og Nikolaj Busk:

“Melodien underbygger stemningen i teksten, og er et originalt bud på en tekst med en ellers traditionel metrik. Kompositionen rummer originale harmoniske vendinger, som udvikler sig smukt og dynamisk gennem sangen. Sangen markerer sig som en moderne fællessang med et nutidigt tonesprog, som vi tror vil blive favnet bredt af den danske befolkning.”

Om teksten “Frihedens lysdøgn” lød denne udtalelse fra bedømmelsesudvalget:

Anne Vad sender både tanker og sanser på poetisk rumrejse med sin tekst ”Frihedens lysdøgn”. Hun får forankret temaet om frihed i traditionen med at sætte levende lys i vinduerne på befrielsesdagen, og samtidig letter hun låget på fantasifuld og bevidsthedsudvidende maner med spændende rum-referencer. Hun inspirerer til at lade tankerne flyve ud i det ukendte og i uendeligheden, og giver plads til såvel krop som sjæl i sin smukke danske poesi.

Sprogtonen er original, lyrikken er nytænkende og der er visionært format over den tematiske blanding. Anne Vad sender også en hilsen til både rabalderdigte og salmesang med sine referencer til Tom Kristensen og Hans Adolph Brorson.

Teksten har således potentiale til at indgå i en meget levedygtig fællessang.

Julie Maria

 • Julie Maria er uddannet sanger fra Rytmisk Konservatorium i København

 • Hun debuterede som 19-årig på Universal Records i 2004 med albummet Beautiful Minor, og hun har nu 7 anmelderroste albums bag sig.

 • I 2005 sang hun duetten “Et lykkeligt goodbye” med Steffen Brandt, som findes på tv·2-albummet De første kærester på månen.

 • Julie Maria sang kendingssangen “Uden hinanden”, sammen med den norske rapper Aslak “Alis” Hartberg, til DRs tv-julekalender Pagten (2009).

 • I 2018 medvirkede Julie Maria i opsætningen Forbudte Sange, der blev opsat i Aarhus Musikhus og i København.

 • Du kan læse mere om Julie Maria her.

Nikolaj Busk

 • Nikolaj Busk er dansk musiker og komponist uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium i København.
 • Han er bedst kendt som pianist og harmonikaspiller i Dreamers Circus.
 • Nikolaj er også tidligere medlem af den danske folk trio Trio Mio.
 • Nikolaj har skrevet musik til blandt andre Copenhagen Philharmonic, De Danske Strygekvartet, Rune T. Kidde og Storstrøms Kammerensemble
 • Læs mere om Nikolaj Busk her.
 • Læs mere om Dreamers Circus her

Anne Vad

 • Anne er er uddannet folkeskolelærer med dansk og musik som linjefag.

 • Hun har siden læst dansk, kunsthistorie og kulturformidling på Københavns Universitet.

 • Anne har tidligere fået udgivet en række salmetekster, og hun har lavet sange med komponist Jesper Gottlieb.

 • Hun arbejder nu i Kirkeministeriet og har været kirkesanger i 31 år.

 • Anne tager rundt i landet og holder foredrag – blandt andet om “Jagten på den gode samle.”

 • Læs mere om Anne Vad her.