Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Vilde Kvinder Mørke Toner

12. november 2022 kl 11:00 - 12:30

kr.65
Kom og vær med, når vi i forbindelse med Spil Dansk Ugen byder på et tankevækkende koncert-, debat, og samtalearrangement om køn og musik. I en kombination af fortælling og live-numre dykker Anya Mathilde Poulsen, Kristina Holgersen og Line Felding ned i historien om oversete kvindelige pionerer og aktivistiske aktuelle musikere i lyset af den stadig særdeles skæve kønsbalance i musikkens verden.

Arrangementet tager dig med ind i et univers, hvor musik og litteratur smelter sammen, og hvor temaer som køn, musik og ligestilling sættes i fokus og til debat på inspirerende og poetisk vis. Afsættet er Anya Mathilde Poulsens anmelderroste bog “Vilde kvinder, mørke toner – om køn og musik”, som udkom i 2021, og som af Weekendavisen blev udråbt til “en forrygende kønspolitisk musikhistorie”.

Ved arrangementet vil Anya Mathilde Poulsen fortælle om kvindelige musikere, der på inspirerende måder har udfordret normer og forestillinger om køn, krop og seksualitet. Hør bl.a. om den queer blues-dronning Ma Rainey, gospel-guitargudinden Sister Rosetta Tharpe, de tvetydige kønsuniverser hos Patti Smith og PJ Harvey, heksefigurens betydning hos Yoko Ono og Courtney Love, og om hvordan køn og ligestilling sættes til debat hos helt aktuelle kunstnere som Beyoncé og Billie Eilish.

Fortællingen akkompagneres af den prisbelønnede sanger og sangskriver Kristina Holgersen, som altid er i musikalsk kontakt til det indre mørke, vreden og sårbarheden, og af Line Felding, der til daglig er cellist i bandet Cody. I en vekselvirkning mellem fortælling og live-numre folder arrangementet sig ud i en organisk og dialogisk oplevelse af ord og musik. Musikdelene byder bl.a. på fortolkninger af Billie Eilish og Patti Smith (sidstnævnte i dansk oversættelse), det gamle Carter Family-nummer fra 1927 ‘Single Girl, Married Girl’ spillet på autoharpe (helt autentisk), og en buket af Kristina Holgersens egne numre.

Om de medvirkende

Kristina Holgersen og Line Felding har før skabt musik til Leonora Christina Skovs litterære univers på albummet “Kapow Goodbye (tak & undskyld)”, som har høstet begejstrede anmeldelser og haft stor succes på livefronten.

Anya Mathilde Poulsen har en baggrund som musikjournalist i DR og er medstifter af det prisbelønnede musikkollektiv HUN SOLO, der siden 2016 har arbejdet for en mere lige kønsbalance i dansk musik. Derudover har hun tidligere udgivet bogen “Feminint forstærket” med interviews med kvindelige danske musikere (DRs forlag), ligesom hun er medskribent på Politikens Rockleksikon.

Detaljer

Dato:
12. november 2022
Tidspunkt:
11:00 - 12:30
Pris:
kr.65
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Vejle Bibliotek
Willy Sørensens Plads 1
Vejle, 7100
+ Google Maps
Phone
76813200
Se Sted hjemmeside

Andet

Er arrangementet offentligt?
Offentligt
Vælg kommune
Vejle Kommune
Udfyldes kun af Spil Dansk Kommuner
-- Vælg arrangement --