Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Skab musikken til en film sammen med din klassen

29. oktober 2020 kl 8:00 - 17:00

Gratis

Som en del af den landsdækkende Spil Dansk Uge (Uge 44) tilbyder Kreativt hus for børn – Algade 31, et særligt forløb i filmmusik til kommunens skoler.

 

Forløbet henvender sig til undervisning i Musikfaget og er målrettet mellemtrinnet (primært 5-6.klasse).

 

Det forventes at hver klasse afsætter minimum 4 lektioner i løbet af uge 43 og 44 til arbejdet med at skabe ny musik til en udvalgt film.

 

Hver klasse får efter efterårsferien tilsendt deres eget filmklip, taget fra den nyproducerede kortfilm ”Pusten”, der handler om en dreng der mister sin oldefar og den sorg der opstår.

 

Klassens opgave er at skabe en ny lydside til filmen, en lydside der skabes sammen hver for sig. Filmen bliver nemlig delt ud til flere forskellige klasser i kommunen, der hver skal skabe lydsiden til en del af filmen. Klippene har en varighed af omkring 1 minut – det er op til eleverne i klassen at understøtte filmens dramaturgi med en passende lydside. Sammen med klippet modtager læreren et kort undervisningsmateriale, der sætter klassen i stand til at forberede musikken på egen hånd.

Eleverne arbejder på forhånd i klasserne (der kan deltage 2 – 4 klasse/hold pr. skole) med at skabe den rette lydside til deres klip i samspil med læreren. Overvejelserne vil bl.a. gå på, hvilke instrumenter eller lyde der bedst understøtter det enkelte klip og om der er særlige steder i filmen, der skal understreges musikalsk.

Mathias Madsen Munch (der er kandidat i filmkomposition) rammesætter forløbet og besøger i uge 44 hver af de deltagende klasser.

Detaljer

Dato:
29. oktober 2020
Tidspunkt:
8:00 - 17:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
, ,

Arrangør

Algade 31 – kreativt hus for børn
Telefon
24236361
E-mail
bibalgade31@roskilde.dk
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Algade 31 – kreativt hus for børn
Algade 31
Roskilde, 4000
+ Google Maps
Telefon
2423 6361
Se Sted hjemmeside