Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Sigurd fortæller Danmarkshistorie

2. november 2017 kl 16:00 - 17:00

kr.150

Sigurd Barrett lancerer sit største projekt nogensinde

En af vort lands mest folkekære entertainere har kastet sig over sit mest ambitiøse projekt til dato.

Gennem et illustreret bogværk, et musikalbum, et omfattende undervisningsmateriale, et iPad-spil, et brætspil for hele familien, 40 film optaget historiske steder i Danmark til fri download, en tv-serie og en koncertturné vil den anerkendte entertainer formidle Danmarkshistorien.

Bogværket udgives til efteråret og følges op af de øvrige elementer hen over de næste tre år. De historier, vi fortæller om os selv, definerer, hvem vi er. Og i en tid, hvor vi bombarderes med informationer; hvor globaliseringens kræfter mærkes i stigende grad og hvor reality-tv fylder sendefladerne, har vi som land mere end nogensinde brug for at få rodfæstet vores historie.

For at forstå, hvordan vores samfund har udviklet sig og hvad der er forudsætningen for, at vi er de mennesker, som vi er i dag.

Sådan lyder grundpræmissen for Sigurd Barretts største projekt nogensinde, som han kalder Sigurd fortæller Danmarkshistorie.

Den anerkendte entertainers ambition er at videreformidle en uundværlig del af den almene dannelse og at bidrage med identitetsskabende ballast til de kommende generationer.

Tre etaper – fordelt over tre år

Projektet rummer tre overordnede etaper:

• Først udkommer Sigurd fortæller Danmarkshistorie som et rigt illustreret bogværk i to bind. Det akkompagneres af et musikalbum med 40 sange, en sangbog, et brætspil, 40 film optaget historiske steder i Danmark til fri download og et iPad-spil. Bogværket udkommer også som både e-bog og lydbog, og værket udgives af Politikens Forlag i efteråret 2016.

• I december 2016 udkommer et så omfattende undervisningsmateriale til folkeskolen, som udgives af Forlaget Klim. Undervisningsmaterialet er udarbejdet i samarbejde med Falihos – Foreningen af lærere i Historie & Samfundsfag. Dette rummer en undervisningsbog med tilhørende lærervejledning, undervisningsspil, en aktivitetsbog og 40 korte film, der er indspillet på historiske locations, og som gennemgår hele Danmarkshistorien.

• I 2017 vises Sigurd fortæller Danmarkshistorie som tv-serie på DR Ramasjang, og samme år begiver Sigurd sig ud på en omfattende turné, der rummer interaktive koncerter på 100 skoler samt en lang række kulturhuse og museer.

Sigurd Barretts personlige formidling af historien

Udgangspunktet for projektet er Undervisningsministeriets historiekanon, der rummer 29 emner, som alle er obligatoriske i folkeskolens historieundervisning.

Formidlingen af Danmarkshistorien sker i helt samme ånd, som man kender fra Barretts formidling af alt fra klassisk musik, opera og jazz til Bibelens fortællinger og hans historier om de nordiske og græske guder. Og som alle voksne, der har læst Barretts bøger højt for sine børn, vil vide, er der også masser at komme efter for forældrene.

Et af det mest meningsfulde projekter

For Sigurd Barrett har arbejdet med Danmarkshistorien været et af de mest meningsfulde projekter i hans karriere.

”I mit arbejde med projektet har jeg fået en helt ny forståelse for, hvordan forskellige beslutninger og begivenheder kan forme historien og få konsekvenser, som kan mærkes i mange hundreder og endda tusinder af år frem. Det er især dette, jeg gerne vil illustrere med Sigurd fortæller Danmarkshistorier,”

Sigurd fortæller Danmarkshistorie er et formidlingsprojekt for omkring 16 mio. kr.

En stor del af projektet finansieres af private fonde.Blandt Sigurd Barretts mange projektpartnere finder man blandt andre Nationalmuseet, Danmarks Radio, Politikens Forlag, Det Danske Filminstitut, Historielab i Jelling og Falihos (Foreningen af lærere i Historie & Samfundsfag), som bidrager med historiefaglig konsulentbistand, indhold til og kvalificering af projektet.

Fakta om Sigurd Barrett

Sigurd Barrett (f. 1967 i Viborg) er musiker, cand. phil. i musikvidenskab, tv-vært, entertainer og prisvindende børnebogsforfatter. Barrett har skrevet en lang række populære børnebøger. Heriblandt bestselleren Sigurd fortæller Bibelhistorier, som i 2010 blev kåret som årets børnebog. I 2013 udkom Sigurd fortæller om de nordiske guder, efterfulgt af Sigurd fortæller om græske guder (2014). Senest har han skrevet Detektiv Dunkeldirk og julemysteriet (2015), der er en julekrimi i 24 afsnit. Sigurd Barrett har til TV lavet mange serier, blandt andet: Sigurds Bjørnetime, Sigurds Ulvetime, Sigurd & Symfoniorkesteret og Sigurd & Big Bandet.

Detaljer

Dato:
2. november 2017
Tidspunkt:
16:00 - 17:00
Pris:
kr.150

Arrangør

Musikhuzet Bornholm
Phone
56959404
Email
info@musikhuzet.dk
Se Arrangør hjemmeside

Andet

Er arrangementet offentligt?
Offentligt
Vælg kommune
Bornholms Regionskommune

Sted

Musikhuzet Bornholm
St. Torv 6
Rønne, 3700 Danmark
+ Google Maps
Phone
56959404
Se Sted hjemmeside