Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Oktober ’43 ved Klezmerduo

30. oktober 2018 kl 20:00 - 22:00

kr.30
I en ramme af livsbekræftende jødisk klezmermusik fortæller Klezmerduo historien om danske jøder, der må flygte over hals og hoved og om nogle af de mange, der satte livet på spil for at hjælpe.

Sprælsk musik der taler til hjertet
Klezmerduo hører til blandt landets førende fortolkere af den traditionelle jødiske festmusik – klezmer. Igennem mere end 25 år har duoen fordybet sig i klezmermusikkens stemningsfulde og livsbekræftende univers, som de formidler med humor og smittende spilleglæde. Sprælsk musik med rødder i Østeuropa, som rummer længsel og smerte og samtidig insisterer på håbet, glæden og festen. Kombineret med en fornem teknik og et sjælfuldt, sanseligt udtryk formår Klezmerduo at skabe intense oplevelser, der taler til hjertet.

Klezmerduo består af Henrik Bredholt (sopransax, dulcimer, tuba, vokal) og Ann-Mai-Britt Fjord (harmonika, percussion, vokal)

I oktober 2018 er det 75 år siden, at en af de største vellykkede enkeltaktioner mod Nazitysklands jødeforfølgelser fandt sted. Det var her i Danmark under Anden Verdenskrig i oktober 1943. Mere end 7000 jøder blev på mindre end en måned sejlet over Øresund i fiskerbåde og andre småskibe og dermed bragt i sikkerhed i Sverige.

Varighed: 2 x 45 minutter

Arrangementet er en del af Tårnby Musikuge 2018. Du kan se hele programmet for musikugen her

Detaljer

Dato:
30. oktober 2018
Tidspunkt:
20:00 - 22:00
Pris:
kr.30
Begivenhed Kategori:

Sted

Tårnby Hovedbibliotek