Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Neu Sierra ⨳ Loose Ends ⨳ Mavourneen

4. november 2022 kl 20:00 - 5. november 2022 kl 1:00

kr.110

FIVE FOOT ONE Records indtager Xenon-salen, helt oppe under Huset i Magstrædes tag, når de den 4. november præsenterer 3 bands på gennembruddets rand

Det københavnske pladeselskab gjorde sig første gang bemærket, da de udgav post-punkerne Leizures debut-album for mindre end to år siden, og i mellemtiden har de bl.a. sendt Birgitte Breitensteins surrealistiske drømme-pop og Prog-trioen Achtung Skys organiske techno-eksperimenter på gaden. Ud over at have lagt navn til en impromptu punk-eksplosion af en aften i den Aarhusianske kødby, under sidste års SPOT Festival, er det første gang FIVE FOOT ONE Records laver live, når de på en kold og mørk novemberaften, lukker verden ude og tre acts inde.

NEU SIERRA insisterer på at rumme lige dele ynde og råddenskab, og i musikken minder hun os om, at livet ikke altid er lutter skønhed, men gerne må være barskt. GAFFA kaldte debutsinglen ‘Dirty Me’ en “folket, dyster sang om et overgreb, der kanaliserer lige dele Nico og Nick Cave & The Bad Seeds. En rå, drømmende og vedkommende sang om seksualitetens alvor”. Da hun i maj 2021 fulgte op med EP’en ‘Sulphur and Molasses’, gav GAFFA den fem stjerner og kaldte Neu Sierra en “vanvittig dygtig musiker med stort internationalt potentiale”.

Siden den fuldstændigt udsolgte debutkoncert på Loppen i maj 2021, har Neu Sierra indtaget spillesteder landet over med sin rå og smukke budskaber og intimiderende energi. I foråret 2022 tog hun på Danmarks-tour og spillede bl.a. på Posten, Hotel Cecil og SPOT Festival, til flotte anmeldelser fra medier som GAFFA og svenske HYMN. Når hun går på scenen d. 4. november, sker det kort efter et ophold i Paris, hvor hun indspiller ny musik.

LOOSE ENDS er blomstret ud af den aarhusianske undergrund, med det legendariske og nu hedengangne spillested TAPE som omdrejningspunkt. Kvintettens aggressive og eksplosive koncerter får ørerne til at bløde og giver dig lyst til at stikke sidemanden en lammer.

Loose Ends har især gjort sig bemærkede med deres rå og ærlige nerve, og live er de intense og energiske som få. Musikken omfavner på én gang melankoli og vildskab, og med et simpelt set-up af to guitarer, en bas, trommer og vokal, formår Loose Ends at skabe iørefaldende melodier med massive støj-sektioner som bagtæppe. I september 2021 udkom førstesinglen ‘Drainage’, som fik sin debut på P6 BEAT med ordene “Hold nu kæft, hvor jeg elsker det her!” fra vært Sebastian Saxton og da de senere udgav anden-singlen, skrev HQ Music: “Med al sin ophobede frustration rammer omkvædet et sted mellem en cementblanders ufortrødne virke og himlens mest lyseblå tone. ‘Yearn’ balancerer fornemt mellem det melodiske og det kaotiske, og det er svært at modstå den ungdommelige energi”.

Deres debutalbum, som er indspillet på et autoværksted i Skive, udkommer i foråret 2023.

MAVOURNEEN består af Hans Gustav Björklund Moulvad og Benedicte Pierleoni-Nielsen (Baby in Vain), som blander lydmure af aggression og melankoli til et væld af intens støj. I foråret 2020 udgav de EP’en, ‘Carnivore Sky’, som er indspillet i Sonic Youths studie i New York, i samarbejde med Steve Shelley (Sonic Youth), Jared Artaud (Alan Vega, The Vacant Lots) og grammy-vindende Ted Young.

Allerede inden da, havde Mavourneen fået opmærksomhed med de hæsblæsende live-udgaver af sangene ‘Burst’ og ‘Fountain of Youth’. Passive/Aggressive skrev “Det er følelsen af den totale udskejelse, hvor intet holdes tilbage og efterlades uafklaret. Den gennemførte ekvilibrisme mellem det hårdtslående og det sårbare”.

Mavourneen har allerede spillet koncerter i hele landet, bl.a. som support for Gang of Four og Viagra Boys, og de har gæstet en række danske festivaler, inklusiv SPOT, UHØRT og Høst Møn. Bandet lægger for tiden sidste hånd på deres kommende debutalbum, produceret af Nis Bysted (Iceage, Liss, First Hate).

FIVE FOOT ONE Presents Neu Sierra + Loose Ends + Mavourneen løber af stablen den 4. november 2022, i HUSET-KBHs Xenon, Rådhusstræde 13, København K.

⨳ Presse-kontakt: Benjamin A. Wendelboe, bw@fivefoot.one
⨳ Facebook-begivenhed: https://facebook.com/events/1258188478327703
⨳ Billet-link: https://billetto.dk/e/five-foot-one-presents-billetter-700381
⨳ Neu Sierra – Sulphur and Molasses: https://orcd.co/sulphurandmolasses
⨳ Loose Ends – Yearning for Something Else: http://orcd.co/yearningforsomethingelse
⨳ Mavourneen – Carnivore Sky: https://orcd.co/carnivoresky

Detaljer

Start:
4. november 2022 kl 20:00
Slut:
5. november 2022 kl 1:00
Pris:
kr.110
Begivenhed Kategori:

Arrangør

FIVE FOOT ONE
Telefon
40255585
E-mail
hey@fivefoot.one
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Xenon, HUSET-KBH
Rådhusstræde 13
København K, 1466
+ Google Maps
Telefon
+4521512151
Se Sted hjemmeside