Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Musikalske husmødre og Burhan G. i Ryomgård

2. november 2017 kl 17:30 - 20:15

Valgfri entré

I uge 44 er det national SPIL DANSK-uge, og dette bliver i år fejret på en helt speciel måde i Ryomgård, når det kombineres med en særlig madoplevelse. 2. november kl. 17.30-20.15 sætter Marie Magdalene Kirke nemlig spot på både musik og mad, når der indbydes til både nye og gamle sange, fortællinger om musikalske kogebøger fra 1800-tallet samt smagsprøver på mad herfra.

Musikalske husmødre og Burhan G. for alle generationer

I 1800-tallet brugte man sange til at huske opskrifter, og nogle af disse blev samlet i kogebøger, bl.a. ’Kogebog for musikalske husmødre’, hvor alle opskrifterne er sat på noder. Museumsinspektør Bettina Buhl fra Det Grønne Museum vil indføre os i kulturhistorien omkring disse kogebøger, og hvordan sang generelt indgik i 1800-tallets hverdag.

Sideløbende med disse fortællinger vil kokken Per Mandrup præsentere og servere smagsprøver på gamle retter som ’Ypperste Præstesovs’, mandelbudding og drikken ’Biskop’. Endvidere vil musiklærer Vibe Ulbrandt lære os nogle af de gamle sange.

Efter sang og smagsprøver bliver der serveret en lækker suppe, og Marie Magdalene Kirkes temakor vil fremføre nutidige sange af den danske sanger og sangskriver Burhan G.

Temakoret består af flere generationer og startede i foråret med et ønske om at give børn, unge og voksne mulighed for at mødes og synge sammen. Det er nu anden gang, koret er samlet til fordybelse i et musikalsk tema, og det er der kommet nogle rigtig flotte arrangementer ud af.

Efter koncerten fortsættes med en række fællessange fra SPIL DANSK-kataloget, som hvert år byder på mange spændende sange – både gamle og nye. Herefter er der ”Ønskekoncert” fra Højskolesangbogen, Salmebogen og kirkens eget Sanghæfte.

Syddjurs er Spil Dansk Kommune 2017

 

Detaljer

Dato:
2. november 2017
Tidspunkt:
17:30 - 20:15
Pris:
Valgfri entré

Arrangør

Kulturafdelingen, Syddjurs Kommune
Telefon
2169 1583
E-mail
ligl@syddjurs.dk
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Marie Magdalene Kirke
Bøjstrupvej 30
Ryomgård, 8550 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside