Jutlandia (Arabisk)

Syng med på sangen. Download teksten, og find info om og spørgsmål til sangen nedenfor.

Credits

KOMPONISTER:
Kim Larsen & Henning Pold, 1986

TEKSTFORFATTER:
Kim Larsen, 1986

OVERSÆTTER:
Salam Susu Yamour 2019

INDSPILNING:
Musik: Ronnie Flyvbjerg Olesen
Sang: Salam Susu Yamour

Om oversættelsen

Salam Susu Yamour har oversat og indsunget de arabiske versioner af sangene. Hun er født i Syrien og har været i Danmark lidt over 3 år.
Salam er uddannet pianist fra Syria Music College i 2007, har en master i musik teori og arabisk kultur og er orientalsk harpenist og sanger.

Om projektet siger Salam: ”Det er en smuk ide. Jeg kan godt lide tanken om vores følelser og kærlighed til det dejlige land, der nu er mit hjem. Det blander savnet af mit eget land med respekt for Danmark og glæde, fordi jeg fik muligheden for at udtrykke alle disse følelser på mit eget sprog.”

Om sangen

Sangen Jutlandia er skrevet af Kim Larsen & Bellami og produceret af Poul Bruun i 1986. Den handler om det danske hospitalsskib M/S Jutlandia, der i 1949 (”… eller ca. deromkring”) via Røde Kors, hjalp soldaterne under Koreakrigen. 

Skibet var oprindeligt et fragt- og lastskib, men blev ombygget og erhvervet af staten til at være hospitalsskib. På skibets tre ture blev i alt 5000 militære og 6000 civile patienter behandlet. Kim Larsen ville hylde sygeplejerskernes heroiske arbejde på skibet, som det klart fremgår af ordene i teksten.

Downloads

Find noden her

Dansk Sang Max Dansk Sang 2014.

Efterskolesangbogen KFUM og KFUK i Danmark 2016 og 2019.

SPIL DANSK har desværre ikke mulighed for at stille noder til rådighed.