I Danmark er jeg født (Engelsk)

Syng med på sangen. Download teksten, og find info om og spørgsmål til sangen nedenfor.

Credits

KOMPONIST:
P. Schierbeck, 1926

TEKSTFORFATTER:
H. C. Andersen, 1850

OVERSÆTTER:
Billy O’Shea, 2019

INDSPILNING:
Musik: Ronnie Flyvbjerg Olesen
Sang: Karen Jørgensen

Om oversættelsen

Billy O’Shea stammer fra Irland men har boet i Danmark i efterhånden mange år. Han valgte Danmark helt bevidst – han blev forelsket i landet ved første blik og besluttede sig for, at her ville han gerne bo: ”Det første sted, jeg boede til leje, var hos en dame, der havde været BOPA-medlem som teenager under krigen. Hun var glødende kommunist med glødende rødt hår og temperament, så det var næsten som at være tilbage i Irland.” Billy har været selvstændig erhvervsdrivende fra starten: Først som musiker og de sidste ca. 20 år som oversætter og forfatter. Han er dansk gift og har tre børn.

Billy beskriver opgaven med at oversætte og indspille tre af Danmarks mest ikoniske sange som krævende men også en stor ære og en fornøjelse: ”At oversætte sange er i det hele taget en af de mest udfordrende opgaver, en oversætter kan komme ud for, men jeg håber, at det er lykkes mig at fange stemningen i teksten – og også at min kærlighed til Danmark skinner igennem.”

Om sangen

Danmarks mest berømte digter H.C. Andersen skrev i 1850, hvor nationalfølelsen efter sejren i treårskrigen var på det højeste, ”I Danmark er jeg født, der har jeg hjemme”. Sangen, som af mange, opfattes som Danmarks nationalsang – og den er da også noget lettere at synge end søkrigssangen ”Kong Kristian stod ved højen mast” med de halsbrækkende spring og løse fortegn.

”I Danmark er jeg født” er en personlig hyldest, det er mit fædreland. En kærlighedserklæring, som vi gerne synger sammen og får lov til at være romantiske over – sammen.

Downloads

Find noden her

Højskolesangbogens melodibog 11. udgave, Wilhelm Hansen 2010.

Dansk Sang Max Dansk Sang 2014.

Efterskolesangbogen KFUM og KFUK i Danmark 2016 og 2019.

SPIL DANSK har desværre ikke mulighed for at stille noder til rådighed.