Fremtidssangen 2020: "Hvis vi er mange nok"

Spil Dansk bad Danmarks unge mellem 10 og 18 år om at skrive om frihed og fremtid til en melodi lavet af Simon Kvamm. Resultatet blev en sang om at tage klimakampen op – i fællesskab! Vinderen var en hel klasse fra Brattingsborg Skolen i Viborg, som vandt 25.000 kr. til en oplevelse i DRs Koncerthus.

Find indspilning, node og arrangementer til sangen på denne side.

Vinderne af Fremtidssangen 2020, 4. klasse på Brattingsborgskolen

“Hvis vi er mange nok”

Stort tillykke til de 19 elever i 4. klasse på Brattingsborgskolen i Klejtrup med sangen “Hvis vi er mange nok” – vinder af ALSANG 2020’s lyrikkonkurrence “Fremtidssangen 2020” for børn og unge!

Konkurrencen “Fremtidssangen 2020” løb 5. september til 4. november 2019 og alle børn og unge i alderen 10-18 år kunne deltage – som enkeltperson, gruppe eller en hel klasse.

Lyt til vindersangen her:

Vokal: Mille Liendgaard. Kor: Marie Liendgaard. Produceret af Kay Music v/ Kasper Holm Larsen. Tekst: 4. kl. Brattingsborgskolen. Melodi: Simon Kvamm.

Bedømmelsesudvalget i konkurrencen gav denne begrundelse for valget af “Hvis vi er mange nok”:

“Sangteksten er skrevet af en skoleklasse og dét kan mærkes. Den er skrevet i fællesskab og handler om fællesskab. Det er en ægte ”vi”-sang. Teksten emmer af børnekraft og udtrykker omsorgsfuldhed og optimisme, men det er også en sang, der tager tingene alvorligt. Teksten er kamplysten og peger fremad og opfordrer til handling. Det er en sang skrevet af børn til børn om deres fælles fremtid, og man kan nærmest høre et børnekor for sig, der giver verden en kærlig opsang.”

Vindersangen blev sunget overalt i Danmark ved ALSANG-arrangementer omkring 4. maj og særligt i uge 35 2021 .

Præmien til eleverne i 4. klasse var en eksklusiv koncertoplevelse i DR Koncerthuset til en samlet værdi á 25.000 kr.

 

Syng og spil sangen

Vi håber at hele landet vil tage denne nye sang til sig og synge og spille den til ALSANG-arrangementer – og alt muligt andet – rundt i hele landet.

Vi har fået lavet et fedt kor-arrangement af Signe Sørensen, samt arrangement for bandsammenspil (begynder/letøvet) arrangeret af Ronnie Flyvbjerg Olesen.

Tekst, node og arrangementer kan downloades gratis herunder. Fremførelse og print af tekst og noder skal dog ske i henhold til Ophavsretsloven. God fornøjelse!

Om konkurrencen “Fremtidssangen 2020”

ALSANGs lyrikkonkurrence “Fremtidssangen 2020” for børn og unge forløb i efteråret 2019. Melodien var komponeret på forhånd af sangskriver Simon Kvamm (aktuel med bandet HUGORM). Børn og unge i alderen 10-18 år kunne deltage i konkurrencen og skrive teksten til sangen. Kravet til teksten var blot, at sangen skulle relatere til temaerne frihed, fremtid og fællesskab, den skulle passe til Simon Kvamms melodi og kunne synges til fællessang. Det var muligt at deltage i konkurrencen som klasse, en mindre gruppe eller enkelt person.

Konkurrencen var åben for indsendelse af sange i perioden 5. september til 4. november 2019.

Bedømmelsesudvalget bestod af:
  • Kira Skov
  • Simon Kvamm
  • Rasmus Hedeboe
  • Lise Hadrup
  • Thorstein Thomsen