En lærke letted (Arabisk)

Syng med på sangen. Download teksten, og find info om og spørgsmål til sangen nedenfor.

Credits

KOMPONIST:
Mathias Christensen 1945
 
TEKSTFORFATTER:

Mads Nielsen 1945

OVERSÆTTER:
Salam Susu Yamour, 2019

INDSPILNING:
Musik: Ronnie Flyvbjerg Olesen
Sang: Salam Susu Yamour

Om oversættelsen

Salam Susu Yamour har oversat og indsunget de arabiske versioner af sangene. Hun er født i Syrien og har været i Danmark lidt over 3 år.
Salam er uddannet pianist fra Syria Music College i 2007, har en master i musik teori og arabisk kultur og er orientalsk harpenist og sanger.

Om projektet siger Salam: ”Det er en smuk ide. Jeg kan godt lide tanken om vores følelser og kærlighed til det dejlige land, der nu er mit hjem. Det blander savnet af mit eget land med respekt for Danmark og glæde, fordi jeg fik muligheden for at udtrykke alle disse følelser på mit eget sprog.”

Om sangen

“En lærke letted” også kaldet “Danmark frit” blev skrevet i 1945 af Mads Nielsen som et bestillingsarbejde fra den kristne spejderbevægelse, KFUM. Mange andre frihedssange er efterfølgende gledet ud af den kollektive bevidsthed med undtagelse af denne, som den dag i dag står som den klareste blandt alle frihedssange.

Om tekstens tilblivelse fortæller Mads Nielsens barnebarn denne lille historie: “Min morfar var med sin kone (min mormor) lige efter befrielsen taget på en lille ferie hos sin lillebror, der drev den gamle slægtsgård i Langå nær Randers. Min morfar var af KFUM Spejderne blevet bedt om at skrive en sang om befrielsen, og da de to familier var ude på en lille vandretur i det smukke sommerlandskab, kom inspirationen til min morfar, da han hørte lærkernes sang. Han sagde så til sin kone, at han havde brug for at gå lidt for sig selv. Måske en halv time senere vendte han tilbage og viste min mormor, hvad han havde skrevet og ville gerne høre hendes mening. Jo, hun mente nok, at den kunne bruges.”

 

Downloads

Find noden her

Højskolesangbogens melodibog 11. udgave, Wilhelm Hansen 2010.

Dansk Sang Max Dansk Sang 2014.

SPIL DANSK har desværre ikke mulighed for at stille noder til rådighed.