Læs denne guide hvis du er:
1) Medlem af en lokal Spil Dansk styregruppe eller 2) Arrangør for et arrangement, der indgår I jeres kommunepakke.
- Det eneste krav til musikken i forbindelse med Spil Dansk er, at musikken skal være skabt eller produceret af danske komponister og sangskrivere.
- Teksterne kan være på alverdens sprog, og behøver ikke være på dansk. Det kan også være instrumentalmusik.
- Der er kort sagt vide rammer for jeres arrangementer - det kan eksempelvis være: Koncerter, Fællessang, Projekter med fokus på undervisning i dansk musik, sangskrivning og komposition, Folkeoplysende arrangementer: debatter, foredrag o.l., Udstillinger, Åbne musikhuse og institutioner mv.
- Spil Dansk Ugen 2019 foregår i uge 44 (mandag den 28. okt.- søndag den 3. nov.), men mange af læringsarrangementerne i jeres kommunepakke kan afholdes i hele perioden oktober - december 2019.
- Jeres kommunepakke indeholder to typer af musikarrangementer:
- 1) Live-arrangementer - afholdes i uge 44.
- 2) Læringsarrangementer - afholdes i perioden okt.-dec.
- Alle datoer og tidsfrister står desuden beskrevet under de enkelte projekter i kommunepakken.
- Bookingen åbner mandag den 3. juni - herfra kan I begynde at indsende jeres kunstnerønsker til booking[a]spildansk.dk.
- Deadline for at indsende ALLE kunstnerønsker er mandag den 2. september 2019.
- Hvis jeres styregruppe - eller lokale arrangør - ikke har indsendt kunstnerønsker til os senest den 2. september, bortfalder muligheden for at gøre brug af arrangementet.
- Vi opfordrer Jer til at kontakte os rettidigt, så I har de bedste muligheder for at få besøg af de kunstnere, som er jeres førsteprioriteter.
Spil Dansk Kalenderen:
- Indtast jeres arrangementer i Spil Dansk Kalenderen, både dem fra kommunepakken men også gerne alle andre. Både offentlige og lukkede Spil Dansk arrangementer er relevante.
- Vi har et tæt mediesamarbejde med DR, især de regionale P4 stationer, som vi servicerer med informationer om Spil Dansk arrangementer fra hele landet. Dermed kan det føre til gratis omtale på DR, hvis jeres arrangementer findes i kalenderen.
Promotionpakke:
- Benyt jeres personlige Promotionpakke, som er en del af jeres kommunepakke.
Facebook:
- Mange kommuner opretter deres egen facebookside til lokale Spil Dansk arrangementer samt deler indhold og opslag fra den officielle Spil Dansk facebookside.
Lokalpressen:
- Styregruppen skal gerne indtænke opsøgende pressearbejde for at få omtale i lokale og regionale medier, og dertil benytte interne kommunikationskanaler (koncertprogrammer, bannere, annoncer, plakater, hjemmesider, sociale medier mv.).
- Brug denne online formular til at oprette jeres styregruppe.
- Så modtager vores sekretariat jeres kontaktoplysninger, og vi kan sende vigtig information direkte til alle personer i jeres styregruppe.
- Oplever I ikke at kunne finde en lokal arrangør til et specifikt arrangement fra jeres kommunepakke, så kontakt os på booking[a]spildansk.dk - gerne allersenest primo oktober.
- I samarbejde kan vi muligvis lokalisere den rette arrangør til arrangementet. Måske har I overset, at arrangementet ville fungere glimrende på en ungdomsinstitution i stedet for på biblioteket, eller at datoen sagtens kan rykkes grundet travlhed og overbooking i jeres Spil Dansk uge.
- Hvis alle muligheder er afsøgt, kan vi i særlige nødstilfælde undersøge, hvorvidt det pågældende arrangement kan udskiftes med en anden arrangementstype, som vil lette jeres planlægning. Det er forbeholdt som en “sidste udvej”, og forudsætter at Spil Dansk har adgang til flere arrangementer via vores samarbejdspartnere.
- Organisationerne bag Spil Dansk betaler honorar og transport til de medvirkende kunstnere.
- Alle andre udgifter i forbindelse med planlægning og afvikling af kommunepakken afholdes af den lokale arrangør eller kommunen.
- Forventninger og krav til arrangør står desuden beskrevet under de enkelte projekter i kommunepakken.
- Der gælder ingen særlige regler for Koda-betaling i Spil Dansk sammenhæng, selv om Koda er med-initiativtager til Spil Dansk. Ligesom resten af året skal danske komponister og sangskrivere have betaling, når deres musik anvendes offentligt – se reglerne HER.
- Det er den lokale arrangør – det pågældende kulturhus, spillested, bibliotek, kirke, musikforening o.a. – hvor arrangementet afholdes, der står for Koda-betaling, medmindre andet er aftalt.
- Mange arrangører og institutioner har en aftale med Koda om koncerter og livemusik. Hvis ikke arrangøren har en aftale, skal der betales pr. koncert/arrangement.
- Hvis kommunes Spil Dansk Styregruppe ønsker at afholde Koda-betalingen, skal denne kontakte Koda direkte for at indgå en aftale om Spil Dansk-arrangementerne i kommunen.
- Fællessang er undtagelsesvis fritaget fra Koda-betaling, selvom arrangementet er offentligt. Hvis der er andre musikaktiviteter i forbindelse med jeres fællessangsarrangement, skal der betales som normalt. HUSK – denne undtagelse kun gælder i forbindelse med Spil Dansk Ugen.
- Ja, meget gerne. Tidligere Spil Dansk Kommuner kan på lige vilkår med alle andre medvirke igen. Et længerevarende samarbejde er ofte til gensidig glæde og gavn, da kvaliteten af både samarbejdet og arrangementerne som regel højnes.