Rødder
Arrangørguide
Læring
Afholdes i perioden august - november 2020BOOKING TIDSFRIST:
- I skal booke dette læringsforløb via online bookingformularen senest fredag den 7. august 2020.
- Hvis I booker senere end fredag den 7. august bortfalder læringsforløbet.
EFTER I HAR INDSENDT JERES BOOKINGØNSKER:
- Vi kontakter underviseren fra Tempi, og koordinerer dato samt logistik for Workshop #1 (forvent ca. 10 arbejdsdage).
NÅR BOOKING ER PÅ PLADS:
- Når dato & sted er på plads for Workshop #1, kobler vi underviser med jeres kontaktperson, der sammen planlægger det videre forløb - herunder dato for Workshop #2.
KURATERING:
- Alle roots-orkestre er kurateret af genreorganisationen Tempi, som står bag projektet. Det er professionelle orkestre af høj kvalitet inden for Roots (world, folk o.a.), som jeres deltagere får mulighed for at booke.
- En medarbejder fra Tempi vil facilitere hele læringsforløbet og varetage undervisningen til begge workshops samt den afsluttende evaluering-session.
BETALING:
- Tempi og Spil Dansk betaler honorar og transport til de medvirkende roots-orkestre. Alle andre udgifter afholdes af den lokale arrangør og/eller kommune.
- Alle honorar- og transportudgifter til de medvirkende roots-orkestre i forbindelse med deltagernes afsluttende musikprojekt, er hermed dækket. Hvad der må opstå af øvrige udgifter - alt efter hvilken slags musikprojekt deltagerne ønsker at skabe - afholdes af den lokale arrangør og/eller kommune.
SAMARBEJDET:
- Mailkorrespondancen mellem Spil Dansk, Tempi og kontaktperson udgør betingelserne for samarbejdet, og der udformes ikke en særskilt kontrakt.
Følgende forventninger gør sig gældende for kontaktperson:
MODTAGELSE & FORPLEJNING:
- Kontaktperson tager imod underviseren fra Tempi ved ankomst og står til rådighed for praktisk hjælp under begge workshops.
- Der skal være et aflåseligt rum til underviser, som enten A) får udleveret en nøgle eller B) der skal kunne låses op løbende af kontaktperson.
- Under begge workshops sørges der for forplejning til underviser i form af et let måltid (sandwich, varm anretning, el.lign.) og drikkevarer - kaffe/the, vand og sodavand.
TEKNIK:
- Underviser skal have mulighed for at benytte enten et whiteboard eller en flipover.
AFHOLDES I PERIODEN AUGUST - NOVEMBER 2020:
- Workshop #1: Én dag i uge 32-36.
- Workshop #2: Én dag i uge 37-41.
- Musikprojekt: Under Spil Dansk Ugen 2020 (26. okt.-1. nov.).
- Evaluering-session: Spørgeskema samt skypemøde i uge 45-47.
FØR VI MØDES:
- MUSIKLYTNING (mini-opgave): Deltagerne bedes "snig-lytte" til udvalget af roots-orkestre før vi mødes. På den måde kan vi udtænke et musikprojekt mere effektivt, når vi samles til Workshop #1.
WORKSHOP #1: Opstart (4 timer):
- VELKOMST: Præsentation af deltagere samt underviser fra genreorganisationen Tempi.
- BAGGRUND: Hvorfor 'Rødder'? Kort om samarbejdet mellem Tempi og Spil Dansk samt deltagernes forventninger til forløbet. Hvordan bidrager forløbet til det lokale musikliv, og hvad får deltagere, Tempi og kommunen ud af det?
- OPGAVEN: Deltagerne præsenteres for opgaven samt læringsforløbets struktur (2 x workshops, 1 x musikprojekt, 1 x evaluering-session):
- Interessentanalyse: For hvem skaber forløbet værdi og hvordan (herunder kommune, organisationer, deltagere og publikum til koncerten)?
- Publikum: Hvem skal publikum være til musikprojektet? Hvor mange skal komme? Hvorfor?
- Promovering: Hvordan tiltrækker vi det rette publikum?
- Lokation: Hvad er lokation for musikprojektet og hvornår på døgnet skal det afholdes? Måske på et helt unikt sted, hvor der aldrig før har været koncert? Kontakt stedet og lav en plan A, B og C.
- Budget: Hvad koster musikprojektet (honorar- og transportudgifter til roots-orkestre, video, fotos, markedsføring, presse, afvikling, evaluering, dokumentation)?
- Okester: Hvilket roots-orkester skal bookes? Hvorfor? Kontakt flere orkestre, indhent tilbud og få overblik over logistik.
- USP (Unique Selling Point): Kan der gøres noget ekstra ifm. musikprojektet? Kan vi f.eks. “tvangsindlægge” en række klasser fra lokale ungdomsuddannelser som publikum til musikprojektet?
- Succeskriterier: Formuler fælles succeskriterier for musikprojektet og afstem forventninger mellem deltagerne.
- Next step: Opgave til deltagerne, som skal løses inden Workshop #2.
WORKSHOP #2: Entreprenørskab (4 timer):
- OPSAMLING: Nu er der booket et roots-orkester og lokationen er fundet. Herfra skal deltagerne sikre, at der kommer publikum, pressedækning samt afviklingen kører smooth.
- OPGAVEN: Deltagerne præsenteres for opgaven til Workshop #2:
- Projektledelse: Introduktion til 360-graders projektledelse, og hvordan man skaber et fælles overblik. Konkrete værktøjer til opgavestyring samt realistisk tidsplanlægning.
- Tiltræk publikum: Vi tror der kommer mange, men hvordan sikrer vi, at der rent faktisk kommer et talstærkt publikum? Et kritisk blik på kommunikation og information for musikprojektet. Hvordan "mødes" publikum, er alt det vigtige fortalt, er der måske for meget støj, er det nemt at finde samt købe billetter (hvis der sælges billetter)?
- Skab mediedækning: Online og offline medier, pressekontakt, den gode historie samt involvering af potentielle samarbejdspartnere og ambassadører (hvem kan hjælpe med at sprede ordet)?
- Køreplan for afvikling: Forberedelse til afvikling af selve musikprojektet. Al praktik og scenarier for udfordringer gennemtænkes. "Hvad nu hvis .. “. Hope for the best / prepare for the worst.
MUSIKPROJEKTET: Kulmination på læringsforløbet:
- AFVIKLING: Deltagernes store dag/aften! Nu gælder det... Musikprojektet skal afvikles i henhold til planen, for nu "spiller musikken".
- DOKUMENTATION: Efter afviklingen af selve musikprojektet må det ikke være slut. Deltagerne skal gerne skrive en artikel/blog/post eller en anden form for dokumentation af, hvad de har oplevet og LÆRT, så andre unge i kommunen kan blive inspireret af dem, og det gode budskab kan deles.
- EVALUERING-SESSION: Evaluering-sessionen tager hånd om evaluering og refleksioner, og hjælper deltagerne med at konkretisere læringsforløbets mange pointer, så vi i fællesskab får lavet en brugbar opsamling af jeres 'Rødder-forløb'.
LOGOER:
- Ved enhver form for markedsføring - på tryk som digital - skal logoer fra Spil Dansk og Tempi fremgå.
GRAFIK TIL MARKEDSFØRING:
- Benyt gerne Grafik til markedsføring, som følger med jeres kommunepakke.
- Alle vores samarbejdskommuner modtager en række grafiske elementer – heriblandt en personlig kommunevignet med jeres navn – der understøtter titlen og fortællingen om jeres engagement som Spil Dansk Kommune 2020.
SPIL DANSK KALENDEREN:
- Indtast arrangementet i Spil Dansk Kalenderen, så både I og vi nemt kan dele det med omverdenen.
- Vi har et tæt mediesamarbejde med DR - især de ti regionale P4 stationer - som vi servicerer med arrangementer fra Spil Dansk Kalenderen. Så i bedste tilfælde kan det give gratis omtale til jeres arrangement.
PR-PAKKE:
- Benyt plakater, roll-ups og t-shirts fra jeres PR-pakke. På den måde kan I nemt “flage” det store engagement jeres kommune bidrager med til Spil Dansk Ugen 2020 for både publikum, politikere og medier.
- NB: Det er kun Spil Dansk Kommuner med premium-versionen, der har adgang til en PR-pakke.
HVIS I AFLYSER MERE END 1 MÅNED FØR:
- De involverede parter (Spil Dansk, Tempi, roots-orkester og kontaktperson) forsøger at finde en ny dato for den workshop (eller koncert) der aflyses.
HVIS I AFLYSER MINDRE END 1 MÅNED FØR:
- 'Rødder-forløbet' bortfalder uden kompensation.
HVIS UNDERVISER ELLER ROOTS-ORKESTER AFLYSER:
- Spil Dansk booker en ny dato med samme underviser (eller det samme roots-orkester), eller finder en ny underviser fra Tempi (eller et nyt roots-orkester), der kan tiltræde på den aftalte dato.
- Da begge workshops under 'Rødder-forløbet' er lukkede arrangementer for 5-25 deltagere, og dermed ikke tilgængeligt for offentligheden, skal der ikke betales til Koda for disse to workshops.
- Deltagernes afsluttende musikprojekt afholdes (forventligt) som et offentligt arrangement, hvor der skal betales til Koda. Hvis det sted, hvor musikprojektet afholdes, i forvejen har en aftale med Koda, kan betalingen muligvis indregnes under stedets faste aftale med Koda. Tag en dialog med stedet om mulighederne.
- Læs mere om Koda-betaling i forbindelse med Spil Dansk HER.
- Som arrangør af et Spil Dansk-arrangement fra Kommunepakken er det vigtigt, at du også læser Kommuneguiden med svar på generelle spørgsmål om samarbejdet mellem jeres kommune og Spil Dansk.