Ungdomslandshold for musikalske talenter

Spil Dansk, DPA og DKF har udtaget et ungdomslandshold for musiktalenter. De 50 unge mødes med topprofessionelle sangskrivere, komponister og producere i og omkring Spil Dansk Ugen 26. oktober – 1. november.
”Vi booster talentet” er et enestående forsøg på at gøre noget for 50 af landets mest lysende musiktalenter, som er plukket fra
musikskolerne. Det store projekt involverer både Spil Dansk, Dansk Komponist Forening (DKF), Danske Populær Autorer (DPA) og ikke færre end 25 musikalske mentorer. Samt fire musikkonservatorier, som åbner dørene for projektet.
”Mange taler om, at vi skal gøre noget for landets talenter, så vi kan fremtidssikre kvaliteten i dansk musik. Med ”Vi booster talentet” gør vi virkelig en konkret indsats. Idéen er, at vi om 10-20 år også skal kunne lytte til et bredt felt af kvalitetsnavne, som vi lige nu har i kraft af f.eks. Volbeat, Tina Dickow, Lukas Graham, Mew og Rasmus Seebach.
Talenterne findes på landets musikskoler, og med ”Vi booster talentet” giver vi nu de mest lovende af dem mulighed for at dygtiggøre sig sammen med professionelle mentorer. Samtidig kan de unge danne nye netværk på tværs af landet. Skabende kunstnere har co-writet sig frem til stor kunst i mange år. Ingemann og Weyse samarbejdede f.eks. om en række morgen- og aftensalmer helt tilbage i 1837-1838. Med ”Vi booster talentet” opstår der også co-writing og ny dansk musik,” siger Ricco Victor, direktør for Spil Dansk.
De 50 særligt talentfulde unge mødes på musikskoler, hvor de får undervisning af nøje udvalgte personlige mentorer, der alle er professionelle sangskrivere, komponister og producere fra DPA og DKF. Her får de unge masser af gode råd og hjælp til sangskrivning og komposition. Alle talenterne mødes også til fire landsdækkende masterclasses med førende navne indenfor den rytmiske eller den klassiske
musik. Underviserne i disse masterclasses er bl.a. Chief 1, Marcus Winther-John, Kasper Larsen, Una Skott, Niclas Schmidt og Kasper Rofelt.
PAKKELØSNING TIL KOMMUNER
Projektet indgår som en del af Spil Dansk Kommunepakkerne, som hele 24 kommuner i år har valgt at
købe. Som en særlig københavnsk del af ”Vi booster talentet” holdes der også syv gratis masterclasses for sangskrivere og musikere
på spillesteder i hele hovedstaden i løbet af Spil Dansk Ugen. Også her er underviserne nogle af de ypperste danske producere/sangskrivere.
PROFESSIONELLE MENTORER FRA DPA OG DKF
DPA støttede sidste år “Vi booster talentet”, og ifølge bestyrelsesmedlem Tobias Stenkjær fra DPA er det meget vigtigt for organisationen at man gør noget aktivt for landets spirende vækstlag af sangskrivere og producere.
“Vi har alle musik helt tæt inde på livet. Musikbranchen er en grænseløs og global arbejdsplads, som hver eneste dag
skaber indhold, der indgår i menneskers liv kloden rundt. Og i hjertet af al musik finder vi sangen. Det hele begynder med sangen. Vi håber, at vi med vores dygtige oplægsholdere fra DPA kan inspirere de unge og udvide deres musikalske horisont, så de kan opleve, at man som sangskriver kan meget mere end blot at spille sit instrument – man er instrumentet,” siger Tobias Stenkjær.
Fra DKF’s side bakker man især op om projektet for at sikre, at komposition bliver en naturlig del af bestræbelserne i de danske musikskoler.
”Det er vigtigt, at musikskolerne har fokus på den skabende tilgang til musikken og at eleverne får mulighed for at arbejde med de klassiske kompositionsfærdigheder. Derfor er det meget værdifuldt, at unge talenter møder professionelle komponister via ‘Vi booster talentet’,” siger projektleder Katrine Gregersen Dal fra DKF.
KONSERVATORIERNE BAKKER OP
Fire medvirkende musikkonservatorier landet over er med til at gøre projektet muligt: Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg,
Syddansk Musikkonservatorium i Odense, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium på Frederiksberg og Rytmisk Musikkonservatorium i København.
“Vi har valgt at være vært for en del af “Vi booster talentet”, fordi projektet både er visionært og konkret. Det giver purunge talenter en chance for at arbejde med professionelle sangskrivere, komponister og producere. Det kan både give resultater i form af gode sange her og nu – men det kan også give de unge et skub fremad og en tro på egne evner og dermed gavne dansk musik på sigt,” siger rektor Henrik Sveidahl, Rytmisk Musikkonservatorium, København.
Blandt de 25 mentorer, der står klar til at hjælpe de unge talenter, er:
- Thomas Stengaard (DPA, bl.a. en af sangskriverne bag Eurovision-vindersangen “Only Teardrops”).
- Julia Fabrin fra duoen Shoes for Julia (DPA, bl.a. en af sangskriverne bag “Only Teardrops”).
- Louise Alenius (Hun har blandt andet modtaget Carl Prisens særlige talentpris i 2014, udvalgt af Bent Fabricius-Bjerre).
- Bjørn Svin (en af de førende danske komponister og performere inden for elektronisk musik).
- Kasper Larsen (blandt andet producer og sangskriver for Kylie Minogue, Christopher, Joey Moe, Isam B., Selena Gomez).
7 GRATIS MASTERCLASSES PÅ SPILLESTEDER I KØBENHAVN
Som et ekstra projekt under VI BOOSTER TALENTET, da kan vi nu også tilbyde alle sangskrivere og producere at komme til 7 gratis masterclasses, der alle foregår i København i forbindelse med Spil Dansk Ugen.
Vi har ogå her et imponerende line-up af undervisere. Læs mere om underviserne, tider og steder – også om hvordan du tilmelder dig – på denne side, eller læs mere på facebook.