KOMMUNE-KONFERENCE PROGRAM
FÆLLESSANG v/ Christina Boelskifte & Nicolai Majland (sang: ‘Godmorgen Lille Land‘) og VELKOMST v/ Spil Dansk bestyrelsen.
SAMTALESALON m/ Carl Christian Ebbesen (kultur- og fritidsborgmester Københavns Kommune) & Clement Kjersgaard.
- Hvilke særlige krav og forventninger er der til København som landets hovedstad?
- Hvordan skal musikpolitikken i København se ud om 10 år?
DEBATTEN:
Hvordan skal musikpolitikken i Danmark se ud – og hvad bliver ansvaret og rollefordelingen på kommunalt/lokalt plan?
m/Clement Kjersgaard, en række kulturudvalgsformænd, musikere og musikbranche-formænd, en Kultur- & Fritidsborgmester og en redaktør fra DR Medier (Radio).
- Hvad kendetegner musikpolitikken, konkret, som et særligt område inden for kulturpolitikken?
- Hvordan påvirker de økonomiske rammer musikområdet i dag og i fremtiden?
- Hvad er kommunernes fremtidige rolle? - og statens?
- Hvad kan/skal et lille land gøre (anderledes) i forhold til den digitale og globale udvikling?
- Hvornår bliver kulturpolitik smagsdommeri?
Deltagere i Debatten:
- Carl Christian Ebbesen (kultur- og fritidsborgmester Københavns Kommune / DF).
- Birgit Pedersen (kulturudvalgsformand Roskilde Kommune / SF).
- Kristian Ahle (kulturudvalgsformand Ringkøbing-Skjern Kommune / V).
- Ole Glahn (kultur- og fritidsudvalgsformand Kalundborg Kommune / B).
- Lauge Larsen (formand for Børne- og Kulturudvalget Morsø Kommune / A).
- Jørgen Thorup (formand Spil Dansk, formand Dansk Kunstnerråd, næstformand Danske Populær Autorer, sanger og sangskriver).
- Lena Brostrøm Dideriksen (næstformand Spil Dansk, formand Dansk Artist Forbund og sangerinde).
- Lars Daneskov, (redaktør, DR Medier, Radio).
SAMTALESALON m/ Folkeklubben-medlemmerne & Clemet Kjersgaard.
- Er der noget særligt dansk ved dansk musik ?
- Hvad betyder det for jer at lave sange med danske tekster ?
- Hvordan har I brugt Spil Dansk – og andre tiltag/projekter/koncepter – til at nå heeeelt derud ud til publikum og arrangører i hele Danmark ?
- Hvordan kan lokale arrangører tænke ud af boksen og gøre det mere interessant for musikere og det lokale publikum at mødes om musikken ?
DIVERSITET & MANGFOLDIGHED I MUSIKKEN: Hvordan står det til ? v/ Maren Astrup, Dansk Live.
- Hvad er status på diversiteten i den danske musikbranche i 2017? Med udgangspunkt i den netop offentliggjorte rapport om kønsbalancen i musikken, udarbejdet af de fem musikorganisationer Dansk Live, Gramex, JazzDanmark, Dansk Musiker Forbund og Dansk Artist Forbund, vil Dansk Lives kommunikation -og souschef, Maren Astrup, komme med indspark til hvordan man kan skabe mere diversitet og mangfoldighed i musikken. Er vi gode nok til at inkludere og se talent på forskellige niveauer? Og hvad mener Dansk Live egentligt, når vi siger at diversitet er lig med talent?
- Maren Astrup er kommunikation- og souschef i Dansk Live. Hun har mange års erfaring fra musikbranchen med både kommercielle, kunstneriske og strategiske indsatser for blandt andet Red Bull, Pumpehuset, Strøm festival og VEGA. I Dansk Live står hun for kommunikation, strategi og udvikling i interesseorganisationen for de danske spillesteder og festivaler.
ÅRETS SPIL DANSK KOMMUNE 2016 v/ Louise Boye Moe, Kultur- og fritidskonsulent Lolland Kommune og Karina Fredensborg, musikskoleleder Lolland Musikskole.
- Lolland Kommune vandt prisen som Årets Spil Dansk Kommune 2016 og fortæller om hvordan de har skabt nye projekter med inspiration i kommunepakkernes indhold.
BROBYGNING MELLEM KULTUR & ERHVERV I KALUNDBOG KOMMUNE v/Lars Lundgaard Jensen, faglig og pædagogisk teamleder fra Musisk Skole Kalundborg.
- Musisk Skole Kalundborg fortæller om deres samarbejde om at få musik ud i det lokale erhvervsliv i samarbejde med Kalundborgegnens Erhvervsråd og Spil Dansk. Læs om det succesfulde samarbejde om en Spil Dansk Business-pakke.
FRIVILLIGHEDEN FORREST: Ny viden – og hvad så ? v/ Lyra Lauge, Dansk Live.
- Frivillige er rygraden i dansk livemusik; specielt vækstlags- og nichekulturen kan ikke overleve uden. Men hvordan skaber vi grobund for bæredygtige frivillighedsmiljøer i vores lokale musikliv ?
- Dette er Dansk Live ved at undersøge via en ny indsats, der kortlægger livemusikkens frivilligheds behov og karakteristika. Projektleder Lyra Lauge vil introducere jer til kernen i projektet, den landsdækkende undersøgelse, kækt motivere for at engagere sig i den, og facilitere en kort diskussion om kommunernes vigtige arbejde for frivillighedens vilkår og rammer.
- Lyra er projektleder i Dansk Live. Hun har brugt over 300 lange nætter som frivillig på beskidte spillestedsgulve i København, ledet verdens første seminar om kvinder og queers i elektronisk musik, arbejdet som forskerassistent, og er den første uddannede frivilligkoordinator i Danmark, der beskæftiger sig med kultur.
OPSUMMERING & AFRUNDING v/Clement Kjersgaard & Niels Otto Degn fra Kulturmødet, samt afsluttende kommentarer og spørgsmål fra konferencedeltagere.
TAK FOR I DAG & FÆLLESSANG v/ Christina Boelskifte & Nicolai Majland (sang: ‘En Yndig Og Frydefuld Sommertid‘).