Danmarks Fællessang starter NU
Fællessang på Rådhuspladsen i Spil Dansk Ugen (Spil Dansk pressefoto).
Spil Dansk samler alle i Danmarks største – og gratis – online fællessang-initiativ. Hundredtusindvis af sangglade mennesker i alle aldre vil i løbet af hele efteråret synge med. Er I også med? Vi synger 18 sange i 18 uger i 2018. Der gemmer sig alt fra den ældste folkemelodi i Danmark til det nyeste danske Melodi Grand Prix hit.
LINKS: DANMARKS FÆLLESSANG på spildansk.dk
18 SANGE I 18 UGER I 2018
Danmarks Fællessang starter mandag den 20. august. Derfra kører Danmarks Fællessang med 18 sange i 18 uger i 2018 helt frem til juleaften.
Alle sangene og materialet ligger nu gratis tilgængeligt – serveret på et digitalt sølvfad – på spildansk.dk.
Her kan I finde sangtekster, indspilninger, artiklerog læringsmateriale til alle sangene.
SKOLER, KOR, KIRKER, BIBLIOTEKER: BRUG SANGENE I UNDERVISNINGEN
Sangteksterne ligger online til download på spildansk.dk i 18 uger fra uge 34-51. Her vil være alt fra sangtekster, nye indspilninger (klaver og sang), som vil kunne streames og bruges som akkompagnement til fællessang, en artikel om hver sang, dens tilblivelse og om ophavsmændene bag sangen samt 10 spørgsmål til hver af sangene.
Samlet set, kan hele projektet med Danmarks Fællessang bruges som læringsmateriale tværfagligt på skoler over hele landet.
Så børn, unge og voksne kan altså ikke kun synge sangene, men nu også fordybe sig i dem.
Det er også oplagt til jer, som synger i og arbejder med kor. Det er for jer der arbejder med musik og undervisning på bibliotekerne. Der er for alle jer i kirkerne. I kan også bruge sangene til fællessang hjemme i familierne, til festerne og til aftensangen.
Alle kan være med!
SKOLERNE BRUGER SANGENE TVÆRFAGLIGT
Sangteksterne ligger online til download på spildansk.dk i 18 uger fra uge 34-51. Her vil være alt fra sangtekster, nye indspilninger (klaver og sang), som vil kunne streames og bruges som akkompagnement til fællessang, en artikel om hver sang, dens tilblivelse og om ophavsmændene bag sangen samt 10 spørgsmål til hver af sangene.
Samlet set, kan hele projektet med Danmarks Fællessang bruges som læringsmateriale tværfagligt på skoler over hele landet. Så børn, unge og voksne kan altså ikke kun synge sangene, men nu også fordybe sig i dem.
Det bliver muligt for skoler, at I kan bestille en professionel fællessang-duo (pianist + sangerinde) hos Spil Dansk, som på jeres skole kan stå for det musikalske akkompagnement og guide alle jeres børn igennem en time med Danmarks Fællessang. Vores fællessang-duoer kan spille alle 18 sange i de samme tonearter, tempi og former, som indspilningerne på hjemmesiden. Prisen vil være 8.500 kr. for sådan et arrangement. Vi fortæller mere om det tilbud – og hvordan I kan booke det – på den anden side af sommerferien.
SYNG PÅ ARBEJDET
Start eller slut arbejdsdagen med en fællessang på dit arbejde.
Det er så let og ligetil at gå til:
Vælg én eller flere af de 18 sange. Download og print sangteksten (eller vis den på skærm/lærred). Tryk på PLAY og så spiller pianisten og synger sangeren for.
Fællessang er den perfekte måde at skabe en god stemning på arbejdspladsen. Nu har det aldrig været lettere at gøre det i praksis.
Måske kan I endda lykkedes med at synge alle 18 sange i løbet af de 18 uger på jeres arbejdsplads?
BESTIL PROFESSIONEL FÆLLESSANG-AKKOMPAGNEMENT TIL JERES EGET ARRANGEMENT
Nu kan I bestille en professionel fællessang-duo (pianist + sangerinde) hos Spil Dansk.
Er I en skole, institution, arbejdsplads, et kor, en sangforening eller måske en flok venner og familier, som gerne vil mødes og synge?
Måske vil I samle alle byens sangglade borgere til et stort fællessang-arrangement på byens torv, i en koncertsal, på biblioteket eller i kirken.
Og mangler i det perfekte akkompagnement?
Vi har en række af professionelle sang-duoer (pianist + sangerinde). De kan spille de 18 sange i præcis samme tonearter, tempi og former, som I kan høre på vores hjemmeside. Og de kan stå for at guide jeres deltagere igennem en time med Danmarks Fællessang LIVE.
Jeres skoleelever, arbejdskolleger, kor mv. kan øve sig i ugevis på de 18 sange via Danmarks Fællessang ONLINE.
Dernæst kan I samle folk til den store, lokale fælles Spil Dansk DANMARKS FÆLLESANG-arrangement.
Det behøver ikke være i Spil Dansk Ugen (uge 44). Det kan sagtens være i hele efteråret 2018.
Prisen er 8.000 kr. (eks. moms) for at få et Danmarks Fællessang LIVE arrangement.
Det er let og ligetil at lave en booking-forespørgsel via https://spildansk.dk/danmarks-faellessang-forside/bestil-faellessangs-duo/
SANGENE I DANMARKS FÆLLESSANG 2018
Blandt de 18 sange er der både moderne danske pophits, danske melodi grand prix hits, danske julehits og traditionelle danske fællessange iblandt. Vi har også valgt en række “bro-sange”, som handler om at bygge bro. At bygge bro er hovedtemaet på dette års Kulturmøde på Mors.
Vi håber på, at I derude har lyst til at synge med, også på de sange, som man ikke så ofte før har brugt til fællessang.
1) Flying – Musik & Tekst: Michael Kolster, fremført af Nice Little Penguins 1994
2) Hvad er det der gør jul til noget særligt – Musik: Peter Sander Andersen 2015, Tekst: Svend Erik Petersen 2015
3) I et land uden høje bjerge – Musik & Tekst: Michael Falch 1986
4) Underlige aftenlufte – Musik: Carl Nielsen 1915, Tekst: Adam Oehlenschläger 1805
5) Hvor er tiden der tager os – Musik: Marcus Winther-John & Tim Christensen 1998, Tekst: Marcus Winther-John 1998
6) Nu’ det jul – Musik & Tekst: Hans Dal & Flemming Jensen 1988
7) Der er noget galt i Danmark – Musik & Tekst: John Mogensen 1971
8) Danmark gennem tusind år – Musik & Tekst: Sigurd Barrett 2016
9) En kort, en lang – Musik: Martin Brygmann 2001, Tekst: Hella Joof & Martin Brygmann 2001
10) Langebro – Musik: Trad., arr. Gasolin’, Tekst: Larsen/Jönsson/Beckerlee
11) Sorgenfri/Tunnelåbningssangen – Musik og Tekst: Shu-bi-dua 1980 og 1997
12) Higher Ground – Musik & Tekst: Arn/Eurén, fremført af Rasmussen 2018
13) Godmorgen, lille land – Musik: Carsten Johs. Mørch 1998, Tekst: Niels Brunse 1998
14) Et hav der vugger sig til ro nu – Musik: Matti Borg 1997, Tekst: Juliane Preisler 1997
15) Avenuen – Musik: Kim Larsen 2004, Tekst: Peter og Anders Lund Madsen fra 2004
16) Millionær – Musik og Tekst: Nicolai Seebach, Rasmus Seebach, Lars Ankerstjerne 2012
17) I en stjerneregn af sne – Musik & Tekst: Mads Langer 2013
18) Drømte mig en drøm i nat – Musik: Folkevise & Povl Hamburger 1945, Tekst: Erik Bertelsen 1945
SÅDAN HAR VI UDVALGT SANGENE
Spil Dansk har sammensat en kompetent udvælgelseskomité, som består af repræsentanter fra Danske Populær Autorer, Dansk Artist Forbund, Højskolerne, Bibzoom, Musiklærerforeningen, Forlaget Dansk Sang samt sangstærke professionelle musikere, komponister og sangskrivere, der alle har bidraget med ønsker til dette års fællessange.
Vi har tilstræbt at vælge sange, som kan bruges af folk i alle aldre. Sange som vi i Spil Dansk regi ikke har brugt før i Danmarks Fællessang. Gamle og helt nye sange. Og vi har forsøgt at forny fællessangs-repertoiret med valget af moderne danske sange, der måske på sigt kan ende i de danske sangbøger.
DANMARKS FÆLLESSANG BYGGER BRO PÅ KULTURMØDET
Mange af sangene kredser både bogstaveligt talt og som metafor om at bygge bro. Kulturmødet på Mors – som ligger 23.-25. august – har som hovedtema netop at bygge bro. Også derfor vil I kunne synge en del “bro-sange” i dette års Danmarks Fællessang.
På Kulturmødet står Spil Dansk for en lang række fællessang-arrangementer, hvor kendte politikere, kunstnere og kulturledere har valgt sangene. Kom og vær med og syng sammen med:
Mette Bock – Ritt Bjerregaard – Hanne-Vibeke Holst – Michael Bojesen – Hassan Preisler – Jens Galschiøt – Jeanette Varberg – Uffe Elbæk – Morten Messerschmidt & Dot Wessmann -– Nadja Broholm.
Spil Dansk har spurgt alle disse sang-værter om hvad vi kan bruge fællessang til i dag, og om de kan fortælle en historie om én særlig sang og oplevelse, som knytter sig dertil. Læs de spændende svar her.
Tjek programmet for Danmarks Fællessang – Vi bygger bro – på Kulturmødet.
FORNYELSE OG TRADITION
Med Danmarks Fællessang forsøger vi – med respekt for traditionen og guldet i den danske sangskat – at få flere til at synge mere sammen. Vi forsøger at forny det repertoire og valg af sange, som bruges til fællessang. Og vi forsøger også at få folk til at synge med, også de mange som måske aldrig har, eller kun sjældent synger fællessang.
Spil Dansk har i 18 år gjort en særlig indsats for at samle danskerne – især børnene på hundredvis af skoler over hele landet – omkring fællessang. Det kalder vi Danmarks Fællessang. Mange hundredtusind danske skolebørn har gennem årene deltaget i vores fællessangs-projekt, og nu har Danmarks Fællessang udviklet sig til at være ”18 sange i 18 uger i 2018”.
Vi hjælper skolerne – og andre sangglade danskere i foreninger, kor, kirker og måske på arbejdspladser – med at udbrede fællessangen. Det gør vi online, og det gør vi live. Sangene kommer derfor til at ligge online på spildansk.dk.
Samtidig sender vi også duoer (pianister/sangere) ud til 30 Spil Dansk kommuner, hvor der hvert sted samles hundredvis af skolebørn for at synge sangene.
Danmarks Fællessang har været og er stadig en helt central del af Spil Dansk, og vi glæder os over det frugtbare samarbejde med og opbakningen fra Højskolerne, Musiklærerforeningen, Bibzoomog Kulturmødet Mors.
YDERLIGERE INFO & KONTAKT
- Ricco Victor, direktør Spil Dansk: (+45) 2046 7913 / ricco[a]spildansk.dk.
- Signe Sejerskilde Andersen, projektkoordinator Spil Dansk: signe[a]spildansk.dk.
Danmarks Fællessang er et Spil Dansk initiativ arrangeret og skabt i samarbejde med: