Cecilie Penney/ LUFTKYS
Mit navn er Cecilie Penney, jeg har en bachelorgrad i Musikvidenskab fra Københavns Universitet og studerer i øjeblikket på Akademin Valand, Göteborgs Kunstakademi, hvor jeg bl.a. arbejder med lydkunst og installationskunst. Jeg er forsanger og sangskriver i elektropop-bandet Got No Filter, som også er del af synthpop-kollektivet SØNTH collective sammen med artisterne Might, LALUNE og ALLOO. Kollektivet laver helstøbte musikoplevelser, hvor de forskellige artisters musik blandes sammen til én oplevelse, hvilket vi bl.a. har gjort i Absalon på Vesterbro og som en off spot show case i Dome Visions i 2018. Jeg optræder desuden også solo under mit eget navn Cecilie Penney i et mere afdæmpet elektronisk univers, der trækker tråde til en mere klassisk sangskrivertradition. Derudover er jeg en del af kunstgruppen LUFTKYS, der arbejder med interaktive installationer og performance, der stiller spørgsmål til teknologiens påvirkning på menneskets følelser. Vi har udviklet en techno-performance, hvor vi, vha. censorer, triggere/ afvikler lydeffekter gennem bananer, som vi meget gerne vil optræde med ifm. “Musik Kan Mere” (se beskrivelse herunder). Vi var desuden med på performance-festivalen Eksil på HAUT scene i september 2018 med vores interaktive korværk “Harmony AI”.
Musik & Sundhed | |
Alternative, Elektronisk, Pop
|
|
Unge, Voksne
|
|
Download pressefoto |
Video
Det kan i forvente
Jeg vil gerne ansøge tre af jeres projekter:
Musik Kan Mere (LUFTKYS): Publikum kan forvente en anderledes techno/banan-performance, hvor den elektroniske musik tages ud af computeren. Vi styrer lydeffekter på bananer, der er koblet til censorer og udfordrer på den måde, hvordan man kan afvikle elektronisk musik. Bananerne er følsomme overfor afstand, og lyden ændrer derfor karakter afhængigt af hvilken afstand man sin hånd til bananen (lidt i stil med en theremin). Vi har tidligere optrådt med projektet på Aarhus Rådhus og som en del af vores projekt InstaMoment No. 1 på Aarhus Burns. Afhængigt af lokationen, har vi “sprøjtet” bionedbrydeligt glimmer ud over publikum (hvis det har været tilladt). Vi forestiller os, at eventet kan afvikles på mange forskellige pladser, som f.eks. Københavns Rådhus, Den Røde Plads eller noget helt tredje. Vi kan lide idéen om en pop-up koncert og kunne derfor evt. også poppe op på flere forskellige lokationer.
Musik og Sundhed (Cecilie Penney): Publikum kan forvente en stemningsfuld og sfærisk elektronisk koncert, hvor sangskrivertradition møder elektropoppen. Da jeg selv har været i et forløb i psykiatrien på Skejby Sygehus i Aarhus og i øjeblikket er tilknyttet psykiatrien i København, vil jeg meget gerne lave en performance på et psykiatrisk center/ en psykiatrisk enhed. Jeg forestiller mig, at det f.eks. kunne være i venteværelset på Skejby Sygehus, men er opmærksom på, at det vil kræve et særligt hensyn til patienter. Derfor er jeg meget åben overfor lokationen. Jeg har fokus på at lave en afdæmpet performance, hvor publikum kan deltage på deres præmisser og hvor der er plads til at være som man er.
Kvindelige forbilleder (SØNTH collective): SØNTH collective er et synthpop musikkollektiv med fokus på kvindelige artister. Vi laver koncerter, hvor de forskellige kunstneres musik smeltes sammen til én optræden. Publikum kan forvente en helstøbt intim optræden i et simpelt set-up fyldt med atmosfærisk synthpop. Vi vil efterfølgende fortælle om, hvad det vil sige at være et musikkollektiv, samt hvorfor det er vigtigt for os at fremhæve kvindelige kunstnere.