Jutlandia (Spansk)

Syng med på sangen. Download teksten, og find info om og spørgsmål til sangen nedenfor.

Credits

KOMPONISTER:
Kim Larsen & Henning Pold, 1986

TEKSTFORFATTER:
Kim Larsen, 1986

OVERSÆTTER:
Julian Maraboto , 2019

INDSPILNING:
Musik: Ronnie Flyvbjerg Olesen
Sang: Julian Maraboto 

Om oversættelsen

Julian Maraboto er fra Mexico og har oversat sangene til og indsunget dem på spansk. Han er bosiddende i Danmark, hvorfra han repræsenterer sit soloprojekt samt den multikulturelle gruppe Los Fuegos, der i 2014 var nomineret til Danish Music Award som Årets Live Navn i World-kategorien. Hans stil bevæger sig gennem rytmer og temaer fra rock til cumbia, fra blues til mexicansk ranchera, og teksterne er en afspejling af de multikulturelle erfaringer, som hans mange rejser mellem Mexico og Danmark har budt på. Ofte er det centrale tema i hans tekster integrationen af kulturer i en verden, hvor der er hårdt brug for respekt forskellige samfund imellem og en accept af forskellige sociale, politiske og religiøse ideer.

Om projektet siger Julian: ”Musik og sprog er en stor del af ethvert samfund. At synge traditionelle danske sange på andre sprog viser en stor respekt for de forskellige kulturer, der hver dag er med til at skabe det Danmark, vi kender i dag – det viser også, at musikken er det universelle sprog.”

Om sangen

Sangen Jutlandia er skrevet af Kim Larsen & Bellami og produceret af Poul Bruun i 1986. Den handler om det danske hospitalsskib M/S Jutlandia, der i 1949 (”… eller ca. deromkring”) via Røde Kors, hjalp soldaterne under Koreakrigen. 

Skibet var oprindeligt et fragt- og lastskib, men blev ombygget og erhvervet af staten til at være hospitalsskib. På skibets tre ture blev i alt 5000 militære og 6000 civile patienter behandlet. Kim Larsen ville hylde sygeplejerskernes heroiske arbejde på skibet, som det klart fremgår af ordene i teksten.

Downloads

Find noden her

Dansk Sang Max Dansk Sang 2014.

Efterskolesangbogen KFUM og KFUK i Danmark 2016 og 2019.

SPIL DANSK har desværre ikke mulighed for at stille noder til rådighed.