I Danmark er jeg født (Kinesisk (mandarin))

Syng med på sangen. Download teksten, og find info om og spørgsmål til sangen nedenfor.

Credits

KOMPONIST:
P. Schierbeck, 1926

TEKSTFORFATTER:
H. C. Andersen, 1850

OVERSÆTTER:
Jianshu Chen, 2019

INDSPILNING:
Musik: Ronnie Flyvbjerg Olesen
Sang: Ni Zhou

Om oversættelsen

De kinesiske oversættelser er lavet af Jianshu Chen, som er underviser, kulturformidler og oversætter. Sangene er indsunget af Ni Zhou, som kommer fra Kina. Hun er operasanger og er nu i soloklassen på Det Kongelige Musikkonservatorium: ”Jeg er meget glad for at være involveret i et projekt som dette og synge så betydningsfulde sange. For mig er musik et internationalt sprog, men det har været en stor udfordring for mig at synge disse sange – der er så tæt forbundet med dansk kultur, og som har flere historiske referencer – på mit eget sprog. Der er flere komplicerede udtaler på det kinesiske sprog, så når jeg synger danske sange på kinesisk, er jeg nødt til at være særlig opmærksom på fraseringer og intonation, for at det skal lyde godt og rigtigt – flere gange har jeg været nødt til at strømline mine ord. Men det er yderst betydningsfuldt at indspille sådanne sange: Det kan bringe dansk kultur og musik ud til verden, og flere mennesker kan komme til at kende til Danmarks historie.”

Om sangen

Danmarks mest berømte digter H.C. Andersen skrev i 1850, hvor nationalfølelsen efter sejren i treårskrigen var på det højeste, ”I Danmark er jeg født, der har jeg hjemme”. Sangen, som af mange, opfattes som Danmarks nationalsang – og den er da også noget lettere at synge end søkrigssangen ”Kong Kristian stod ved højen mast” med de halsbrækkende spring og løse fortegn.

”I Danmark er jeg født” er en personlig hyldest, det er mit fædreland. En kærlighedserklæring, som vi gerne synger sammen og får lov til at være romantiske over – sammen.

Downloads

Find noden her

Højskolesangbogens melodibog 11. udgave, Wilhelm Hansen 2010.

Dansk Sang Max Dansk Sang 2014.

Efterskolesangbogen KFUM og KFUK i Danmark 2016 og 2019.

SPIL DANSK har desværre ikke mulighed for at stille noder til rådighed.