Trækfugl
Vokaltrioen TRÆKFUGL synger klassikere fra den danske højskolesangskat og undersøger, hvad der sker, når vores kanoniserede kulturarv krydser grænser og samler musikalske idéer op på Balkan, i Mellemøsten, Afrika og de nordiske lande. Forfattere som Ingemann og Blicher og komponister som Carl Nielsen og J.P.E. Hartmann får nyt liv, når de tre sangere eksperimenterer med stemmerne i nye, legesyge arrangementer. Publikum inddrages i fællessang og dans, og koncerten krydres med spændende fortællinger om forfatterne og komponisterne bag sangene. TRÆKFUGL er: Marianne Søgaard, f. 1982. Uddannet fra RMC. Ny, dansk sang- og salmedigter, aktuel med soloalbummet SKYBRUD. Har sunget med Vokalselskabet Glas og været dukkefører for Sigurd Barreth; vandt i 2018 DR P2’s konkurrence om at skrive Danmarks nye fødselsdagssang for voksne. Højskolelærer på Silkeborg højskole. Karen Marie Troldborg, f. 1981. Uddannet sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium. Arbejder med dansksproget lyrik og turnerer med digtsamlingen og albummet ”Over Revet Langt Ude”. Vokalimprovisatør i bl.a. ”Art of Improvisation” og tidligere forsanger i Klezmorkester. Johanne Baadsgaard Lange, f. 1986. Baggrund i fysisk teater og uddannet sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium. Arbejder med folkesang og -dans fra hele verden, som del af Vokalselskabet GLAS, den prisvindende vokaltrio Nevesta’s Voice, og som performer i diverse musikteaterprojekter.
Spil Dansk For Alle | |
Fællessang, Folk, Højskolesang krydret med verdenstoner
|
|
Børn, Seniorer, Unge, Voksne
|
|
Download pressefoto |
Video
Det kan i forvente
I 2020 udkommer en ny version af Højskolesangbogen som er den bedst sælgende bog i Danmark gennem tiden – og en af de mest omdiskuterede! Trækfugl ønsker med Højskolesangbogens aktualitet at give publikum, unge som ældre, en ny oplevelse af kendte danske sange og en åben og mangfoldig invitation til det kulturfænomen der kaldes fællessang. For i sangskatten kan man opleve og sanse naturen, vejret og årstiderne og synge om menneskelivets lys- og skyggesider. Sangene forærer os et fælles sprog for de landskaber, vi lever i, og giver os tilværelsestydninger, som skærper vores sans for at erkende menneskelivet.
Vi skaber variation i koncerten ved at invitere publikum til fællessang, klap og tramp og fantasirejse på trækfugleryg over landegrænser. Vi fortæller undervejs om Blichers melankoli, om Ingemann der trak sin kone Lucie rundt på et æsel, om Carl Nielsens nationale dannelsesprojekt med højskolesangbogen fra 1922, om Aakjærs samtidskritik og kærlighed til naturen og om Tove Ditlevsens hjerteskærende poesi. Vi vil også præsentere nogle af de nyskrevne sange fra 2020-versionen af højskolesangbogen og bl.a. danse Ursula Andkjær Olsens velfærdsdødedans.