Maskineri
MASKINERI spiller nyfortolket traditionsmusik fra Midtjylland, som vor bedstefar lavede den (- næsten)!
Den 13. juli 2020 udgav MASKINERI deres debutalbum med titlen “Hopsa 101”. I denne tid, hvor den polerede æstetik hersker i den moderne nordiske folkemusik, er den midtjyske duo Maskineri et usædvanligt og glædeligt nyt bekendtskab. Med inspiration fra moderne, eksperimenterende folkemusikere og en overvejende rå tilgang til den gamle musik stadfæster pladen “Hopsa 101” at Maskineri har noget andet og personligt på hjerte.
“There’s no shortage of technical brilliance on fiddle and guitar, but in the pursuit of happiness rather than perfection. Hopsa 101 achieves plenty of both!”
– Folk World (UK)
Når Maskineri begynder at spille er der smæk på. Det er eksperimenterende, grænsesøgende og dog smagfuldt, med inspiration fra musikere som den engelske guitarist Ian Carr og den danske spillemand Klaus Pindstrup. En usædvanlig og dog helt igennem logisk kombination i duoens øjne, hvilket giver musikken lidt ekstra kant. Med deres legende instrumentale finesse og blandingen af nyt og gammelt leverer Søren og Maja melodier der fanger dit øre og sange der fanger dit hjerte.
Maja Kjær Jacobsen (violin og sang) og Søren Vinther Røgen (akustisk guitar) er begge garvede figurer på den danske folk-scene; Maja med den verdensturnerende pan-skandinaviske trio Fru Skagerrak, og Søren med bands som funk-folk-rockerne i Trio Svin og Trolska Polska.
De mødtes gennem miljøet omkring stævnet ROD for mange år siden, og kommer begge fra området omkring Silkeborg, så det var oplagt at danne en duo for at spille den fabelagtige musik der kommer fra deres hjemegn.
Spil Dansk DUO | Musik i Arbejdstøjet | |
Folk, Viser, World, Levende traditionsmusik
|
|
Børn, Seniorer, Unge, Voksne
|
|
Download pressefoto |
Video
Det kan i forvente
Vi – Maja Kjær Jacobsen (violin og sang) og Søren Vinther Røgen (akustisk guitar) – spiller traditionsmusik… og hvad er så dét?
Vi dyrker den form for spil som har levet så længe man ved blandt de gamle spillefolk, og som vel bedst kan beskrives som en musikalsk samtale mellem to musikere. Vi leger, driller, udfordrer hinanden, skubber og hiver i musikken når vi spiller sammen. Det er både virtuost og seriøst, og tilsat en sprælsk og levende tilgang, der giver publikum lov til næsten selv at være med i “dansen”. Musikken kan mærkes! Og imellem numrene fortæller vi om den, hvor den kommer fra, og om spillemændende bag. For os er historierne en lige så vigtig del af stemningen og koncertoplevelsen som musikken i sig selv.
Musikken består af polkaer, hopsaer, mazurkaer, valse, sange og mere til – det er både vores egne kompositioner, traditionelle melodier efter de forskellige midtjyske spillemænd, og sange på både “almindelig dansk” og midtjysk dialekt (som er en lille ekstra udfordring for det engagerede publikum).